A Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány „Be kell hordanunk a szavakat!” Nyelvi-néprajzi értékmentés a 21. században címmel tájnyelvi gyűjtőpályázatot hirdet

Népnyelvi szavaink, népi szólásaink, közmondásaink anyanyelvünk kincsei, fontos, hogy megőrizzük és továbbadjuk, továbbvigyük ezeket az értékeket. Nyelvjárásaink őseink múltját, tapasztalatait őrzik, azt, ahogyan ők látták és rendszerezték a világot – egybeforrva a tájjal, a természettel, a hellyel, ahol éltek, élnek. Tükör tehát anyanyelvi örökségünk, melyben önmagunkat láthatjuk meg, melyben önmagunkra ismerhetünk.

A Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány pályázatot hirdetett
„Be kell hordanunk a szavakat!” Nyelvi-néprajzi értékmentés a 21. században
című kezdeményezéséhez

A népnyelv, nyelvjárási szavaink, népi szólásaink, közmondásaink anyanyelvünk kincsei, fontos, hogy megőrizzük és továbbadjuk, továbbvigyük ezeket az értékeket. A Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány programjával arra buzdít mindenkit, hogy tudatosan használják nyelvüket, éljenek a tájszavakkal, szűkebb környezetük szóhasználatával, a magyar nyelv gazdagságával, és ezáltal büszkén vigyék magukkal őseik nyelvi örökségét. E kezdeményezés részeként hirdettünk mém- és szlogenalkotó pályázatot.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor