Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden

Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv

A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége idén is meghirdeti közös játékos nyelvi versenyét. Leírás és jelentkezés lap a cikkben.

 

Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv” vetélkedő

Wacha Imre emlékére

Felhívás

  1. A verseny célja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken, Kárpátalján és a Muravidéken tanuló általános és középiskolás korosztály körében népszerűsítse a magyar nyelvet, az anyanyelvápolást; hogy játszva ismertesse meg a fiatalokkal nyelvünk szépségeit, sokszínűségét.
  2. A versenyre nevezhetnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken, Kárpátalján és Muravidéken működő állami, egyházi, egyesületi és alapítványi fenntartású általános és középiskolák tanulói.
  3. Külön kategóriában versenyeznek az általános és a középiskolás korúak (5-8. és 9-14. évfolyamon tanulók).
  4. Egy iskola egy kategóriában két csapatot indíthat, ha azonban az adott intézmény tagiskolával is rendelkezik, akkor a tagiskola is jogosult két csapatot indítani.
  5. Az írásbeli fordulók során, ha egy intézményből két csapat indul, akkor csak az egyik, azaz a magasabb pontszámot elért csapat jut tovább.
  6. A csapatok létszáma: 4 fő.
  7. A versenyen a magyar nyelvtan ismerete mellett szerepet kap a nyelvi kreativitás és leleményesség, a verbális és nonverbális kommunikációs készség, az illemtan, valamint az általános műveltségre vonatkozó kérdésekkel is találkozhatnak a résztvevők.
  8. A verseny menete: a résztvevők számától függően írásbeli forduló, az itt legjobban teljesítő csapatok részvételével középdöntők, majd döntő. A várható időpontok:

• írásbeli forduló: november 10-ig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskoláknak.

• A Felvidékről nevezőknek akkor lesz november 10-ig írásbeli forduló, ha az adott kategóriában 4-nél több csapat jelentkezik!

• A Kárpátaljáról jelentkezett csapatok számára akkor lesz november 10-ig írásbeli forduló, ha az adott kategóriában 4-nél több csapat jelentkezik!

• A Muravidékről jelentkezett csapatok számára akkor lesz 2019. november 10-ig írásbeli forduló, ha az adott kategóriában 4-nél több csapat jelentkezik!

• Középdöntők: november – 2020. január: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskoláknak.

• Középdöntők: a felvidéki iskoláknak, ha nem lesz írásbeli forduló, akkor október, november, ha lesz, akkor 2019. december – 2020. január.

• Középdöntők: a Kárpátaljáról nevezett iskoláknak, ha nem lesz írásbeli forduló, akkor október, november, ha lesz, akkor 2019. december – 2020. január.

• Középdöntők: a Muravidékről nevezett iskoláknak, ha nem lesz írásbeli forduló, akkor október, november, ha lesz, akkor 2019. december – 2020. január.

• döntő: 2020. február 28. – a középdöntőkből továbbjutó 1-1 felvidéki, kárpátaljai és muravidéki, valamint 2-2 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapatnak

  1. Nevezési díj: nincs.
  2. A döntőbe jutott csapatok értékes tárgyjutalmakban részesülnek.
  3. Jelentkezési határidő 2019. 10. 11.
  4. Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , vagy a Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma 3988 Sátoraljaújhely Kazinczy utca 275. címen a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet. A verseny további részleteiről Brézai Zoltántól kaphatnak tájékoztatást a +36-20-917-5859-es telefonszámon.

A jelentkező csapatoknak jó felkészülést kívánunk!

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor