Kazinczy-konferencia Széphalmon

2018. november 22-én és 23-án rendezték meg a Kazinczy-konferenciát Széphalmon, A Magyar Nyelv Múzeumában. Neves professzorok és kutatók előadássorozata mellett filmvetítésen és kassai kiránduláson is részt vehettek az érdeklődők.

Nyiri Péter, A Magyar Nyelv Múzeuma igazgatója nyitotta meg a konferenciát november 22-én. Bíró Ferenc, az ELTE professzora, Fried István, a Szegedi Tudományegyetem professzora, Debreceni Attila, a Debreceni Egyetem tanára, Granasztói Olga, a Debreceni Egyetem kutatója és Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem intézetigazgatója tartott előadást, számolt be kutatásainak eredményéről. Az előadásokat kerekasztal-beszélgetés követte, majd az est zárásaként egy Kazinczy Ferenc által fordított Molière darab, A botcsinálta doktor filmváltozatát tekinthették meg a résztvevők Jászter Beáta, a film dramaturgjának bevezetőjével.
November 23-án kassai kirándulással zárult a konferencia, mely alkalmával a Magyar Jelenlét Házát, a Rodostó-házat, valamint a Márai Sándor Emlékházat tekintették meg a jelenlevők és koszorút helyzetek el Kazinczy Ferenc emléktáblája mellett.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor