Varázskert a Kazinczy Emlékkertben

2018 augusztusában ismét Varázskert várta a legkisebbeket Széphalmon. Idén Gőgös Gúnár Gedeonnal és társaival játszhatták végig a jelentkezők az anyanyelvi kalandpályát a nagy nyári melegben. A Kazinczy Emlékkertben elgurult az ABC egyik betűje, az „o”, ezért a résztvevők segítéségét kértük, hogy megleljük.

A gyermekek állomásról állomásra haladva, anyanyelvi vagy ügyességi feladatok megoldásával próbálták kideríteni, hogy hol is rejtőzik az „o” betű. A feladatok teljesítése közben a régi népi élet már-már elfeledett tárgyaival találkozhattak. A házi- és a ház körüli munkák eszközeit is megvizsgálhatták, kipróbálhatták a kalandpályát teljesítők: kerti szerszámokat, a sütés-főzés és a mosás kellékeit. A Herbáriumban a búzamezőkről és gyümölcsösökből jól ismert madárijesztő mutatta az utat az arra járóknak. A népművészet díszes, kulturális örökségünk értékeit magukba rejtő, de a mai modern otthonokból hiányzó darabjait is megcsodálhatták a stációkon elidőzve egy-egy hímzett terítő vagy kézzel festett edény formájában. Az „o” betűt megtalálva uzsonna és játszóház várta a kicsiket, ahol a játékok mellett kipróbálhatták, milyen lehet a konyhában sürögni-forogni.
Számos család látogatott el Varázskert rendezvényünkre a forró augusztusi idő ellenére, megtöltve az emlékkertet a gyermekek sugárzó örömével és vidámságával. Jövőre is nagy szeretettel várjuk az óvodásokat és kisiskolásokat Széphalomba!

 

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor