A Kazinczy Társaság könyvbemutatója Sátoraljaújhelyen

A Kazinczy Ferenc Társaság kiadványait mutatták be 2017. december 9-én Sátoraljaújhelyen a PIM − Kazinczy Ferenc Múzeumban. A nyolc könyvet felsorakoztató bemutatón a Széphalom évkönyv 2017-es kötete is helyet kapott.

A könyvszemle házigazdájaként Fehér Józsefet, a Kazinczy Társaság elnökét láthattuk. A meghívott vendégeket és érdeklődőket Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely város polgármestere köszöntötte.

Nyiri Péter, A Magyar Nyelv Múzeumának igazgatója mutatta be a Széphalom évkönyvet, melynek 2017-ben új arculatot kölcsönöztek a szerkesztők.

Az évkönyv mellett az alábbi kötetek kerültek bemutatásra:
Viga Gyula: Balassa Iván: Néprajzi tanulmányok
Kováts Dániel: Anyanyelv, emberség, beszédmód
Kiss Endre József: Bojtor István: Homiletika
Bojtor István: Pál apostol életútja
Fehér József: Bodrogszerdahely földje és népe
Ringer István: Egy eltűnt vár nyomában
Kemecsei Balázs: A rab Kazinczy útján

Gyulai Józsefnek köszönhetően egy-egy Arany János és Tompa Mihály verset hallhattak a rendezvényen megjelentek a két költő születésének 200. évfordulója alkalmából.

 

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor