Varázskert Vackorral a pisze kölyökmackóval

Augusztus 13-án délután vidám gyerekkacaj zengte be A Magyar Nyelv Múzeumát, ugyanis  a tavalyról már jól ismert Varázskert, anyanyelvi kalandjáték került megrendezésre. Az idei tematika a negyven éve elhunyt Kormos István költő, író közkedvelt meséje köré épült, melynek főszereplője Vackor, a pisze kölyökmackó.

A programnak a múzeum épületén kívül a Kazinczy-kert titokzatos helyszínei adtak otthont. A program még az épületben berendezett játszóházban kezdődött, ahol rövid diavetítést tekinthettek meg Vackorról a hangulat megalapozása érdekében. Ezt követte a kültéri program: a gyerekeknek hat állomásból felépített kalandpályát kellett végigjárniuk kis térkép segítségével. Meg kellett keresniük Vackort, végigjárva kedvenc helyeit, a barlangját, a Vackorfát, az orvosi rendelőt, a denevér barlangját, a kicsi kis tavat, hogy eljutott-e a végállomáshoz, az óvodába.  Közben találkozhattak a mese szereplőivel: mackómamával, a méhecskével, a doktor úrral, a denevérrel, madárral és nyuszival, végül pedig Vackorral, aki már az óvodában volt, ahol az óvónéni vigyázott rá. Ői fogadta az odaérkező gyermekeket is, és finom mézes kenyérrel, körtével és limonádéval kínálta őket. Az állomásokon a gyerekek anyanyelvi feladványok megoldásával tehették próbára tudásukat. Minden feladat a mese történéseivel függött össze, így nem csak önfeledt móka, de a szöveggel való ismerkedés is biztosítva volt. Kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre való feladatokat: ébresztőórát állítottak Vackornak, keresztrejtvényt fejtettek, elénekelték a Cifra palotát, halat fogtak, gyümölcsöket válogattak, közben pedig anyanyelvi készségüket fejlesztették. A program alatt számos gyerek teljesítette a mozgalmas feladatsort, majd az óvodában pihenésképpen a meséhez kapcsolódó színezőket festegettek, kreatív és rajzos feladatokat oldottak meg. A kissé borús időt tökéletesen ellensúlyozta a múzeumban kialakuló derűs, örömteli hangulat. Szeretettel várjuk jövőre is az apróságokat!

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor