Képárverés és koncert az önkéntességért

Kórházi önkéntes program beindítására fordítja majd a Sátoraljaújhelyi Református Kórházmisszió és a "Zempléni betegekért" Alapítvány abból a képárverésből befolyt összeget, amelyet A Magyar Nyelv Múzeumában rendeztek 2015. szeptember 27-én. Az est szervezője, Pál László református lelkész saját grafikáit bocsátotta kalapács alá.

Az egyedülálló kezdeményezés jó ügyet szolgál: fel akarja hívni a figyelmet az önkéntes munkára; mégpedig egy olyan szakterületen, ahol valóban elkél a segítség.  Az egészségügyi intézményekben ugyanis a mosoly, a kedves szó vagy egy kis odafigyelés hozzájárul a gyógyuláshoz, vagy éppen a nyugodtabb munkavégzéshez. A kórházi önkéntes munkára elsősorban a diákokat ösztönzik az oktatási törvényben előírt kötelező közösségi szolgálat keretében. Ez az 50 órás tevékenység hasznára lehet azoknak a diákoknak, akik ápolói vagy orvosi pályára készülnek. A Református Kórházmisszió célja, hogy az önkénteseikből csapatot kovácsoljanak, ahova jó tartozni, amelynek munkájában érdemes részt venni.

A nyelvmúzeumban megtartott koncert támogatói jegyeinek és a képárverés bevételének összegéből finanszírozza majd a diákok munkáját koordináló alapítvány az egyenruha mellett a felkészítő tanfolyamot, melyen feladataikat, jogaikat ismerik meg és a munkájukhoz nélkülözhetetlen alapvető egészségügyi tudnivalókat szerzik majd meg a fiatalok.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor