Varázskert mesehősökkel

Ruminivel és barátaival kalandozták végig a Kazinczy-birtokot a gyerekek 2015. augusztus 8-án. A „Varázskert – Anyanyelvi kalandtúra gyerekeknek” elnevezésű rendezvény már négyéves hagyománnyal bír, ez idő alatt számos nép- és műmese elevenedett már meg a széphalmi fák alatt. Tavaly Csukás István történeteinek hősei adtak nyelvi és logikai feladatokat az óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek, idén pedig Berg Judit Rumini című kalandregénye volt a kerettörténet.

A kisegér izgalmas utazása a Szélkirálynőn kiváló alap arra, hogy erkölcsi és nyelvi tanulságokat levonva járták végig a kis csapatok a hét állomást. A kalandot kézműves és játszóházi foglalkozás, valamint utcaszínházi előadás egészítette ki. A térségben először a nyelvmúzeumban mutatkozott be a kamishibai, azaz a papírszínház, amely drámai hatásával igazi színházi élménnyé varázsolja a meseolvasást.

A rendezvény célja, hogy az empirikus megtapasztalás révén közelebb hozza a mesék világát a gyerekekhez, megkedveltesse az olvasást, a szülőknek pedig megkönnyítse a könyvválasztást – hiszen elsődlegesen ők alakítják csemetéik ízlését, rajtuk is múlik, hogy (rendszeres) olvasóvá válik-e később a következő generáció.

A Varázskert minden évben egy délutánra nyitja meg kapuját, jövőre ismételten augusztus elején változik mesés birodalommá a Kazinczy-kert.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor