Mesék a nyelvmúzeumban

„Kicsi vagyok, székre állok…” címmel szervezték meg 2003-ban először azt a rendezvényt, amely lehetőséget adott az óvodás gyermekeknek képességeik megmutatására különböző művészeti ágakban. A sátoraljaújhelyi programot a következő évben már mesetalálkozóként hirdették meg. Az idén jubiláló „Mese, mese, mátka” otthona immár hat éve A Magyar Nyelv Múzeuma.

A helyszínválasztás érhető, hiszen a rendezvény nemcsak az óvoda, hanem a nyelvmúzeum programjába is jól illeszkedik. A hangsúly ugyanis a művészetekhez való kötődésen, a sokoldalú képességfejlesztésen van, melynek alapja az anyanyelv ápolása, művelése. A január 23-i rendezvényen a kisgyerekek nép- és műmesét egyaránt feldolgoztak. A színpadra vitt dramatikus játékok jelentősége ebben az életkorban kifejezetten fontos, nemcsak a személyiségfejlődés miatt, de a nyelvművelés szempontjából is.  Új szavakat, új kifejezéseket ismernek meg, fejlődik az érzelmek verbális kifejezésének képessége, illetve a szimbólumokban való gondolkodás. A program zárásaként az óvodások és pedagógusaik megkoszorúzták Kazinczy Ferenc sírját is.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor