Magyarország, szeretlek!

A közmédia és a Magyar Turizmus Zrt. „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!” című kétnapos rendezvénysorozatának egyik helyszíne volt A Magyar Nyelv Múzeuma.  Magyarságunk legfőbb kifejezője nyelvünk, ezért is esett a helyszínválasztás a Kazinczy-birtokra, ahol a látogatókat Nyiri Péter, az intézmény vezetője köszöntötte.

A Szent Mihály-napi eseményt Sátoraljaújhely városával összefogva szervezte meg a múzeum, úgy, hogy a fő műsorszám bemutassa az operett műfaját mint hungarikumot. Pankotay Péter színművész „Máma itt, holnap ott” című önálló estjét nagy sikerrel adta elő Amerikában is, ahol ezt a zenés színházi műfaj ugyanúgy színházakat tölt meg, mint Tokióban vagy Németországban, hiszen különleges hangulata visszaadja a magyarság lelkiállapotát, a sírva vigadást. A széphalmi rendezvényen fellépett a SzeptEmber Társulat és az Egymásért Nyugdíjas Klub, valamint az Intervox Női Kar. Fél tízkor, mint az ország sok száz más településén, Széphalmon is meggyújtották az összefogást jelképező pásztortüzet, melynél Szebényi Lúcsia és ifjabb Kánya Tamás énekelt az összegyűlteknek.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor