A teljesség felé - Weöres Sándor-est A Magyar Nyelv Múzeumában

Weöres Sándor, a XX. század egyik legnagyobb hatású magyar költője idén ünnepelné 100. születésnapját. A poéta játékos stílusával kitörölhetetlen nyomot hagyott a magyar irodalomtörténetben. A teljesség felé című prózai alkotása azonban a bölcs Weöres Sándort hozza közel az emberekhez. Nem véletlenül emlegetik ezt az alkotását művészi formába öntött filozófiaként, hiszen fő mondanivalója a harmónia keresése, valamennyi mondatával arra buzdít, hogy életünk során mindennek a javára tegyünk. Ezért aktuális a ma embere számára is.

Ezt vették figyelembe a Zemplén Fesztivál szervezői, amikor a Weöres – centenárium kapcsán a Magyar Nyelv Múzeuma közönségének elhozták A teljesség felé című művet Gryllus Dániel, Szalóki Ágnes, Szirtes Edina Mókus és Rátóti Zoltán előadásában. A 80-as években ugyanis Gryllus Dániel zenei adaptációt készített a prózai műhöz a költő 75. születésnapjára, majd az összeállítás 2010-ben, a zeneszerző 60. születésnapján, Gryllus Samu új hangszerelésében jelent meg újra a nyilvánosság előtt. Ennek kamarakoncert változatát hallhatta a széphalmi közönség a Magyar Nyelv Múzeumában, ahol valamennyi pótszék elkelt.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor