Esztétikai Konferencia az anyanyelvi nevelésről

A kisgyermekek anyanyelvi nevelésének szakmai kérdéseiről, és az egyéni tehetséggondozás módszertanáról tanácskoztak az ország minden részéről érkezett óvodapedagógusok A Magyar Nyelv Múzeumában. A XVIII. Esztétikai Konferenciát szervező szakmai egyesület a művészeti nevelést tűzte ki célul tíz évvel ezelőtti megalakulásakor. Ennek pedig alapja, szerves része a tiszta magyar beszéd. Mint főszervező és házigazda, a sátoraljaújhelyi Hétszínvirág Óvoda olyan neves előadókat hívott meg a témában Széphalomra, mint Balázs Géza nyelvészprofesszor vagy Kováts Dániel irodalomtörténész.

A művészeti nevelés módszereivel dolgozó óvodák 11 szekcióban megismerhették a képességfejlesztés számos lehetőségét a gyermekek szókincsgazdagításától a dramatikus játékokon át az anyanyelvi játékok alkalmazásáig. A tematikus foglalkozások előkészítésében részt vett A Magyar Nyelv Múzeuma is játékos múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, melyek a nyelvjárások, szólások és közmondások, valamint a rovásírás témaköreit dolgozták fel.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor