Mese mese mátka… A Magyar Nyelv Múzeumában

A hosszú hétvégén kora tavaszi napsütés csalogatta a természetbe a családokat. Lehet, hogy a gyönyörű időjárás az Esze Tamás úti tagóvodába járó gyerekeknek köszönhető, hiszen március 13-án nagytakarítást tartottak a Napnál. Az ismert mesét – amelyben az állatok megtisztítják a Napot, hogy jobban süssön - A Magyar Nyelv Múzeumában adták elő az óvodások március 13-án a „Mese mese mátka” című rendezvényen. A sátoraljaújhelyi és a vendégként meghívott hegyközi óvodások kedvenc történeteikkel léptek színpadra.

„A mesetalálkozóra hetekig készülnek a gyerekek és közben olyan szavakkal bővül a szókincsük, amikkel csak a mesékben, népmesékben találkozhatnak. – mondta el Szabóné Németh Klára óvodapedagógus, a rendezvény főszervezője – Sokat gyakorolják hangsúlyosan, szöveghűen, mégis teljes átéléssel előadni a történeteket, így magabiztosan mozognak egy viszonylag idegen helyzetben is, a színpadon.”

A múzeum örömmel ad helyet a rendezvénynek, mert fontosnak tartja, hogy már kisgyermek korban nagy hangsúlyt kapjon a nyelvművelés, nyelvápolás az oktatásban. A rendezvény egyfajta tapasztalatcsere a gyerekeknek és az óvodapedagógusoknak, akik ötleteket gyűjtenek, hogy milyen módszerekkel lehet feldolgozni a meséket úgy, hogy eredményként önfeledten kacagó, csillogó szemű gyerekek legyenek a színpadon és a nézőtéren egyaránt.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor