Az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjének résztvevői A Magyar Nyelv Múzeumában

Az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjén részt vevő tanárok (a versenyző diákok felkészítői és kísérői) idén is ellátogattak a nyelvmúzeumba: 2011. október 14-én a Deme ászló-emlékpont átadására gyűltek össze az intézmény előadótermében. A vendégeket Fehér József, A Magyar Nyelv Múzeuma igazgatója köszöntötte. Deme Lászlóra dr. Kováts Dániel ny. főiskolai tanár emlékezett, Deme professzor munkáiból részleteket olvasott fel Nyiri Péter, a nyelvmúzeum igazgatóhelyettese. Az ünnepség után a tanárok megtekintették a kiállításokat, délután pedig megérkeztek a diákok is.

Két nap múlva, október 16-án reggel pedig mindannyian visszatértek, hogy – a hagyományokhoz hűen – a Kazinczy Emlékcsarnok előtt részt vegyenek a verseny eredményhirdetésén. Szakonyi Károly Kossuth-díjas író,a Kazinczy-díj Alapítvány elnöke mondott ünnepi beszédet, majd a díjazott versenyzők megkapták az értékes jutalmakat.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor