Kihelyezett ülést tartott Széphalomban az MTA Miskolci Területi Bizottsága

2010 június 14-én a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága kihelyezett elnökségi ülést tartott a széphalmi Magyar Nyelv Múzeumában az akadémiai teremben. A résztvevőket a házigazdák nevében Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a város kiemelten fontosnak tartja az önkormányzat és a tudós testület együttműködését. Az esemény éppen azért is jelentős, mert a Magyar Tudományos Akadémia céljait többek között éppen az ilyen területi bizottságokon keresztül valósítja meg, így is támogatva a régiók tudományos életét.

Lakatos István akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának elnöke elmondta, hogy a testület időnként kihelyezi elnökségi ülését a régiónak valamely olyan részébe, amely az adott körülmények között a tudományos fejlesztéseknek valamilyen módon célpontja lehet. A város és a nyelvmúzeum szempontjából is igen örvendetes, hogy idén Széphalmot választották akadémikusok.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor