Zenetudományi konferencia a nyelvmúzeumban

A Magyar Nyelv Múzeuma adott helyet a Lavotta és kora zenetudományi konferenciának 2010. április 16-án. A Lavotta Napok keretében megrendezett szakmai találkozón Fehérné Sulyok Éva iskolavezető-helyettes köszöntötte a résztvevőket, majd Dombóvári János tartotta meg előadását Lavotta hegedűduói címmel. Játékával az előadásban közreműködött Szabó Sándor hegedűtanár. Ezután Bónis Ferenc (A Rákóczi-nóta Mozarttól Bartókig), Erkel Tibor – A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara hanganyagának felhasználásával – (Lenau és Liszt Mephistója) és Rakos Miklós (Lavotta és kora egy Mozart-kézirat tükrében) előadása hangzott el.

Az ebédszünetet követően Sziklavári Károly a verbunkosról (Az ezerarcú verbunkos), Horkay tamás pedig Schubert életművének magyaros elemeiről (Magyaros elemek Schubert életművében) szólt. 18 órakor a Lavotta János Kamarazenekar hangversenyét hallgathatták-tekinthették meg a vendégek; közreműködött Szabó Márta hegedűn és Szekrényesy Béla gordonkán.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor