Mozgáskorlátozottak kulturális találkozója a széphalmi nyelvmúzeumban

A Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén-térségi Egyesülete 2010. március 20-án Határok nélkül címmel kulturális találkozót rendezett A Magyar Nyelv Múzeumában. „A műsorban és az azt követő kiállításon sorstársaink és művész barátaink működnek közre, határon innen és túl” – olvashattuk a rendezvény meghívójában. Az érdeklődők láthattak társastánc-bemutatót, megtekinthették a Lavotta Művészeti Iskola, a Széphalmi Nyugdíja Klub, a Hollóházi Gyermekcsoport műsorát, valamint a Huták Virágai Népdalkör előadását a Hegyköz Néptáncegyüttes közreműködésével; és meghallgathatták – a szerzők előadásában – Mercz Gyula, Pap János, Molnár Lászlóné, Gabriel Németh, Vas Sándor, Bodnár László, Beregszászyné Molnár Éva, Halász István és Vrabely Veronika verseit.

A rendezvényhez tartozó kiállításon a következő művészek mutatták be festményeiket és kézműves-termékeiket: Abaházi Erzsébet, Belkó Istvánné, Beregszászíné Molnár Éva, Berta Bertalanné, Brodáné Benedek Irén, Búzavirág Alapítvány, Feke Teréz, Grunda Károly, Jurtin Piroska, Kerülő Jánosné, Mátyásné Pető Tímea, Terézia Košiková, Patkó Gabriella, Reszegi Lajosné, Szemán Gyuláné, Sotkó Zoltán, Olga Tóthová, Világh Erzsébet.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor