A polgári védelem napja A Magyar Nyelv Múzeumában

A Magyar Légoltalom és Polgári Védelem megalakulásának 75. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartott a Sátoraljaújhelyi Helyi Védelmi Bizottság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Zemplén Térségi Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség 2010. március 4-én, A Magyar Nyelv Múzeumában. Köszöntőt mondott Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere, a Sátoraljaújhelyi Helyi Védelmi Bizottság elnöke és Kohánka István ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese.

Ezután a résztvevők a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Általános Iskola ünnepi műsorát tekinthették meg. Ünnepi beszédet dr. Endrődi István ny. polgárvédelmi ezredes mondott: röviden áttekintette a polgári védelem történetét, és szólt a jelen feladatairól is. 1935-ben kezdte meg működését a polgárvédelmi szervezet; azzal a céllal és feladattal, hogy háborúban védje a hátországot a légi támadások ellen. Elsősorban tehát légoltalmi feladatokat teljesített.

A mai polgári védelem katasztrófák után, járványok, természeti és civilizációs csapások esetén nyújt segítséget és védelmet a lakosságnak. Az ünnepségen számos kitüntetést adtak át a polgári védelemben tevékenykedőknek. A délelőtt zárásaként az ünneplők megtekintették a Polgári Védelmi Szövetség emlékfotó-kiállítását, illetve A Magyar Nyelv Múzeumát.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor