Márton-napi vigasság A Magyar Nyelv Múzeumában

2009. november 14-én a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozat keretében Márton-napi vigasságon vehettek részt A Magyar Nyelv Múzeumába látogatók. A szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínáltak érdekes programokat. A rudabányácskai szlovák, illetve a károlyfalvai német kisebbség jóvoltából a vendégek megkóstolhatták a jellegzetes felvidéki ételként ismert gőzön főtt (párán főtt) buktát, valamint a babos galuskát (paszulygaluskát), de választhattak túrós sztrapacskát is, mellé pedig forralt bort.

A gyerekeket játszóház várta, természetes anyagokból számos kedves és bájos ajándéktárgyat alkottak az apróságok. A több száz érdeklődő a népi mesterségek termékeit és munkáját is megcsodálhatta: a gyönyörűen díszített mézeskalácsokat, az aprólékos munkával elkészített kocsimaketteket, a kosárfonás mozzanatait és a gyertyamártás folyamatát.

Nagy sikere volt a süteménysütő-versenynek. A zsűri három szempont: a látvány, az ízletesség és az elkészítés nehézsége alapján értékelte az édességeket. A rendezvény fővédnöke Hörcsig Márton, a Zemplén Televízió ügyvezető igazgatója volt.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor