Nyelvcsaládfa-avatás a Kazinczy Emlékkertben

Különleges rendezvényre várta 2008. december 17-én 14 órakor a vendégeket az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság és A Magyar Nyelv Múzeuma: 14 órakor avattuk fel a finnugor népek nyelvcsaládfáját a Kazinczy Emlékkertben, a nyelvmúzeum épülete mellett. A 6 méter magas és 4 méter széles képzőművészeti alkotás Égerházy László faszobrász munkája. Az ünneplőket dr. Veres László megyei múzeumigazgató köszöntötte, avatóbeszédet mondott Maróti István, az Anyanyelvápolók Szövetsége főtitkára, aki beszédében A Magyar Nyelv Múzeumának eddigi teljesítményéről is szólt.

Tar Mihály népművelő finnugor énekeket adott elő, Égerházy László pedig sajátos hangulatú, az ősi időket idéző sámánéneket mutatott be. A finnugor nyelvcsaládfa avatása egy folyamat kezdete: a múzeumkert további nyelvcsaládfáknak is helyet ad – folyamatosan épül a nyelvcsaládfák ligete, mely voltaképpen egy szabadtéri, látványos kiállítás anyanyelvünk és más nyelvek múltjáról és fejlődéséről.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor