Karácsonyi programok A Magyar Nyelv Múzeumában

A karácsonyi ünnepkörhöz illő évzáró rendezvényekkel várta az érdeklődőket A Magyar Nyelv Múzeuma 2008. december 16-án. Délelőtt az intézmény hölgy munkatársai adventi játszóházat tartottak a széphalmi és a sátoraljaújhelyi óvodás gyermekeknek. Az apróságok nagy örömmel festettek, rajzoltak és ragasztottak, majd a közösen elkészített díszekkel felékesítették a múzeum első karácsonyfáját. A játszóház után, este 18 órakor „Angyalok, pásztorok” címmel betlehemes ünnep kezdődött.

Adventi és karácsonyi felekezeti énekek – római katolikus, görög katolikus, református – csendültek fel a bodroghalmi Halom Dalkör előadásában, a résztvevők közös éneklésével.

Ezután a lukai betlehemest: bodroghalmi karácsonyi szokásjátékot tekinthették meg a vendégek. A műsor a Bodrogköz és Zemplén néprajzi-népköltészeti világát idézte meg, emellett felhívta a figyelmet a népi-nemzeti hagyományok ápolásának fontosságára.

Az ünnepi rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Monok István, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, valamint Dr. Balázs Géza nyelvészprofesszor, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára.

A Magyar Nyelv Múzeuma áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván minden látogatójának és a Zempléni Hírlap olvasóinak.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor