Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden

50. Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny

50. évfordulóját ünnepelte Sátoraljaújhelyen az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny. Október 14-én pénteken a diákok számára írásbeli fordulóval vette kezdetét a program. Ugyanezen a napon Kováts Dániel tanár úr és Nyiri Péter igazgató úr Széphalmon mutatta be a versenyhez kapcsolódó tizedik kötetet, A nemzeti lélek ébresztője Az „Édes Anyanyelvünk” verseny fél évszázada című kiadványt. Másnap a Kossuth Lajos Gimnázium könyvtárában, valamint a Városháza dísztermében szóban mérettettek meg a versenyzők. Vasárnap Kazinczy Ferenc sírjának koszorúzásával kezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztó, ahol Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke mondta el értékes gondolatait. A legjobban teljesítő diákok az Emlékcsarnok előtt vehették át jutalmukat, a Kazinczy Ferenc Társaság különdíját Fehér József tiszteletbeli elnök Horváth Krisztinának, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum tanulójának nyújtotta át, A Magyar Nyelv Múzeuma különdíját Buborék Márkó, a budapesti BMSZC Neumann János Informatikai Technikum diákja kapta.
Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk, a szervezőknek, felkészítő pedagógusoknak sok sikert és kitartást kívánunk a következő évtizedekre!
 

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor