49. alkalommal rendezték meg az "Édes anyanyelvünk" nyelvhasználati versenyt

A díszünnepségen Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója mondott ünnepi beszédet. Ezt követte az SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium „Aki eleget teve a maga korának, az minden következőknek élt”, Kazinczy Ferencről szóló irodalmi összeállítása.

A próbatétel 2021. október 15-én írásbeli fordulóval vette kezdetét, mely másnap szóbeli megmérettetéssel folytatódott. A hétvégén a résztvevőknek lehetőségük volt megtekinteni a város nevezetességeit, valamint a kísérő pedagógusok pénteken dr. Kováts Dániel és Kerekes Barnabás előadását hallgathatták meg A Magyar Nyelv Múzeumában.

A verseny 2021. október 17-én koszorúzással, valamint ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztással zárult Széphalmon.  A Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok előtt adta át a díjakat Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke; Szamosvölgyi Péter polgármester; a helyi szervezetek, támogatók képviselői pedig különdíjakkal jutalmazták a legjobban teljesítő diákokat. A Magyar Nyelv Múzeumának különdíját Nyiri Péter, a múzeum igazgatója adta át, a program az ő zárógondolataival ért véget.

 

 

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor