Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden

„Betűvetők” szépíró verseny 2020 - eredményhirdetés

Névtelen 140

A Magyar Nyelv Múzeuma fontos küldetésének tartja a kézzel írás hagyományának ápolását, így idén is meghirdette „Betűvetők” szépíró versenyét. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a döntőt sajnos nem tarthattuk meg. Szerencsére az első fordulóra szép számmal érkeztek pályamunkák az ország egész területéről, valamint határainkon túlról is.

A pályázók három korcsoportban küldték el írásaikat, melyek az idei évben évfordulójukat ünneplő írók regényeinek részletei voltak:

I. korcsoport: általános iskola 5-6. osztály – Fekete István: Tüskevár

II. korcsoport: általános iskola 7-8. osztály – Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

III. korcsoport: középiskola 9-13. osztály – Jókai Mór: Sárga rózsa

A zsűri a beküldött pályamunkák értékelésekor a teljes szöveg összképét, elrendezését, a szövegsorok harmóniáját, a betűk egyenletességét, a tévesztést, helyesírási hibákat figyelembe véve hozta meg döntését.

Három korcsoportban három helyezett részesült oklevélben és tárgyjutalomban, melyeket postai úton továbbítunk. Ezúton gratulálunk minden résztvevőnek a szép és igényes munkájához!

 

Betuvetok 2020 oklevel nevsor

 

I. Korcsoport

1. Domokos Nóra

2. Kramcsák Tamás

3. Lázár Ivett

 

II. Korcsoport

1. Dajka Csenge

2. Vitányi Gréta

3. Kis-Molnár Blanka

 

III. Korcsoport

1. Nagy Bálint

2. Halcsák Zsófia

3. Németh Nóra Valéria

 

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor