Karácsonyi ünnepségét rendeztek 2018. december 9-én A Magyar Nyelv Múzeumában a széphalmi lakosok számára.

2018. november 29-én zajlott a Betűvetők szépíró verseny döntője A Magyar Nyelv Múzeumában.

2018. november 22-én és 23-án rendezték meg a Kazinczy-konferenciát Széphalmon, A Magyar Nyelv Múzeumában. Neves professzorok és kutatók előadássorozata mellett filmvetítésen és kassai kiránduláson is részt vehettek az érdeklődők.

A kassai Kazinczy Napok vendégei és szervezői november 18-án látogattak el Széphalomba A Magyar Nyelv Múzeumába, ahol megtekinthették a múzeum kiállításait, valamint meghallgathatták Nyiri Péter, A Magyar Nyelv Múzeuma igazgatója előadását.

Magyar Nyelv Múzeuma 2018 októberében az Interreg kertfelújítási pályázat keretében rendezte meg a Kazinczy lábnyomán vetélkedőjét. A megjelent csapatok egy kellemes őszi napon járhattak nyelvújítónk lábnyomán.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata és a Magyarok Világszövetségének Zempléni Tagozata tartott megemlékezést 2018. október 6-án Széphalmon, a Kazinczy Ferenc Emlékkertben az aradi vértanúk emléknapja alkalmából.

2018. október 2-án kézműves játszóház és a Mesék Mátyás királyról rajzfilmsorozat egy része várta a széphalmi óvodásokat a magyar népmese napja és a XXII. Ars Sacra Fesztivál alkalmából.

26. alkalommal rendezte meg az Anyanyelvápolók Szövetsége, az Ifjúsági Szervezete és a Kazinczy-díj Alapítvány az Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábort. 2018-ban is Széphalom vált a táborozók otthonává 10 napig. A változatosságot mutató programok között számos – nyilvánosan hallgatható – előadás is helyet kapott.

2018 augusztusában ismét Varázskert várta a legkisebbeket Széphalmon. Idén Gőgös Gúnár Gedeonnal és társaival játszhatták végig a jelentkezők az anyanyelvi kalandpályát a nagy nyári melegben. A Kazinczy Emlékkertben elgurult az ABC egyik betűje, az „o”, ezért a résztvevők segítéségét kértük, hogy megleljük.

A Kazinczy Ferenc Emlékkert ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Múzeumok éjszakáján. A 2018-as programsorozat kiemelt témája – Ami összeköt: Család és kultúra – köré épült A Magyar Nyelv Múzeuma június 23-i programja.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor