Karácsonyvárás A Magyar Nyelv Múzeumában

",Szép Tündérország támad föl szívemben,
ilyenkor Decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
s megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
ilyenkor Decemberben…"
(Juhász Gyula)

A Magyar Nyelv Múzeumában 2010. december 14-én, advent idején Ó gyönyörű gyerekség, ó boldog Betlehem címmel karácsonyi rendezvényre várták a látogatókat.

E nap délelőttjén fenyődíszítő játszóháznak adott otthont a múzeum. A program főszereplői a sátoraljaújhelyi Hétszínvirág Óvoda és a széphalmi óvoda kis növendékei voltak. A gyerekek a kísérő óvónők és a múzeum dolgozói segítségével karácsonyfadíszeket alkottak: ünnepi gipszformákat festettek, rajzoltak. A játszóház végén közösen öltöztették fel az általuk készített díszekkel a múzeum fenyőfáját.            

A karácsonyvárás estéjén egy színdarabot mutattak be az épület rendezvénytermében. Az est zenés dallamokkal vette kezdetét Jászter Beáta, Novák Zoltán és Farkas Gábor Karácsonyi dallamok című előadásában. Ezt követően a vendégek Oscar Wilde: A boldog herceg című meséjét tekinthették meg, a sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola tanulóinak szereplésével. Egy különleges történetet láthattunk a boldog hercegről, aki a valódi boldogságot keresi, valamint a kis fecskéről, aki a hercegben talál igaz barátra.            

Az advent szó jelentése: eljövetel: az Úr eljövetele. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. A Magyar Nyelv Múzeumának dolgozói e karácsonyi rendezvénnyel színesítették és tették még hangulatosabbá, meghittebbé a közeledő ünnepeket.

Ezúton kívánunk minden kedves vendégünknek békés, boldog ünnepeket!

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor