Telematikai konferencia A Magyar Nyelv Múzeumában

2009. október 2-án a 11. Országos Közművelődési Telematikai konferenciának adott helyet A Magyar Nyelv Múzeuma. A kétnapos konferencia második napját tartották Széphalmon. A program nyitásaként Viszóczky-Lénárt Zsuzsanna Kazinczy-díjas pedagógus adott elő részletet Kazinczy Ferenc Orthológus és neológus nálunk és más nemzeteknél című írásából. Ezután Fehér József, a nyelvmúzeum igazgatója, a Kazinczy Ferenc Társaság elnöke köszöntötte a konferencia résztvevőit Nyelvújítás régen és ma című előadásával.

Internet magyarul? Erről szólt Dr. Csepeli György, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem egyetemi tanára. Dr. Kováts Dániel ny. főiskolai tanár Kazinczy és Európa kapcsolatáról, Kazinczy magyarságáról és európaiságáról beszélt. Nagy Péter, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda irodavezetője Netes nyelvhasználatunk, e-nyelv címmel tartott érdekes bemutatót. Az előadások után a résztvevők megkoszorúzták Kazinczy Ferenc sírját, megtekintették A Magyar Nyelv Múzeumát, majd egy közös ebéden vettek részt. A konferencia alatt a vendégek bekapcsolódhattak a „Hagyj egy szót magad után” – Szószavazás a magyar nyelv évében szószavazásába.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor