Magunkról röviden

Széphalmon, Kazinczy Ferenc egykori gyümölcsöskertjének helyén 2008. április 23-án nyílt meg A Magyar Nyelv Múzeuma. Az Európában egyedülálló intézmény modern és mégis tájba illő impozáns épületét Radványi György Ybl-díjas építész tervezte. A múzeum létesítésének gondolata Dr. Pásztor Emil nevéhez fűződik, aki az egri tanárképző főiskola tudós nyelvésze, a Kazinczy Ferenc Társaság tagja volt.

A Magyar Nyelv Múzeumában három kiállítótér, könyvesház, szemináriumi terem kapott helyet, valamint egy előadóterem száz kényelmes zsöllyével, korszerű hang- és fénytechnikával, amely alkalmassá teszi hangversenyek, kulturális találkozók, irodalmi estek megrendezésére is. A múzeum munkáját számos civil szervezet és magánfelajánló támogatja, de sok tevőleges és anyagi segítségre van még szükségünk. E célból hoztuk létre A Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítványt.

Címünk, ahová a támogatásokat várjuk:
3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.


Számlaszám: 11734138 – 20014074
Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU16 1173 4138 2001 4074 0000 0000
Számlatulajdonos neve: A Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány
Számla megnevezése: A Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány

A múzeum Budapesttől 257 km távolságra fekszik, melyből autóval az M3-as autósztráda és az M30-as gyorsforgalmi út Miskolcig tartó szakaszán autópályán 180 km tehető meg. A legközelebbi nemzetközi repülőtér (Kassa, Szlovákia) 64 km távolságra, míg a legközelebbi belföldi, kis utasszállító gépek fogadására is alkalmas sportrepülőtér (Sárospatakon) 13 km távolságra található. Az intézmény vasúton is jól megközelíthető, Budapestről Miskolcon és Szerencsen át Sátoraljaújhelyig Euro-City és Inter-City vonatokkal is, onnan pedig menetrendszerű autóbuszokkal lehet közvetlenül eljutni hozzánk.

Közúti távolságok: Budapest 260 km, Miskolc 86 km, Debrecen 131 km, Nyíregyháza 82 km, Kassa 73 km

Információkérés telefonon MÁV: 47/322-625 – VOLÁN: 47/321-621

Munkatársak

Igazgató:
Nyiri Péter – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gazdasági ügyintéző:
Suhaneszné Zalai Mónika – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Muzeológus:
Stumpfné Braun Zsuzsanna – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Múzeumpedagógusok:
Tóth Renáta – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szoboszlay-Dobronyi DóraNagyné Nagy Andrea

Rendezvényszervező:
Szoták Adrienn – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Műszaki alkalmazott:
Gál István – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor