50. Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny

50. évfordulóját ünnepelte Sátoraljaújhelyen az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny. Október 14-én pénteken a diákok számára írásbeli fordulóval vette kezdetét a program. Ugyanezen a napon Kováts Dániel tanár úr és Nyiri Péter igazgató úr Széphalmon mutatta be a versenyhez kapcsolódó tizedik kötetet, A nemzeti lélek ébresztője Az „Édes Anyanyelvünk” verseny fél évszázada című kiadványt. Másnap a Kossuth Lajos Gimnázium könyvtárában, valamint a Városháza dísztermében szóban mérettettek meg a versenyzők. Vasárnap Kazinczy Ferenc sírjának koszorúzásával kezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztó, ahol Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke mondta el értékes gondolatait. A legjobban teljesítő diákok az Emlékcsarnok előtt vehették át jutalmukat, a Kazinczy Ferenc Társaság különdíját Fehér József tiszteletbeli elnök Horváth Krisztinának, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum tanulójának nyújtotta át, A Magyar Nyelv Múzeuma különdíját Buborék Márkó, a budapesti BMSZC Neumann János Informatikai Technikum diákja kapta.
Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk, a szervezőknek, felkészítő pedagógusoknak sok sikert és kitartást kívánunk a következő évtizedekre!
 
 

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor