Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden

Közel 130 diák járt Kazinczy lábnyomán

Az általános iskola felső tagozatosai és a középiskolások számára rendezett gyalogtúra során a diákcsoportok Sátoraljaújhelyből indulva tették meg az utat Széphalomig. A séta alkalmával olyan helyszíneken álltak meg és oldottak meg feladatokat, melyek valamilyen formában kötődnek Kazinczy Ferenc életéhez és munkásságához, aki közel a 70. életévéhez is sokszor gyalog tette meg az utat Széphalom és a sátoraljaújhelyi levéltár között. A lelkes diákok ügyesen oldották meg a számukra előkészített feladatokat, így az előző évekhez hasonlóan sikeresen teljesítették a távot. A feladatok közül a kreatív megoldást igénylő történetírás alkalmával pedig jobbnál jobb történetekkel lepték meg a múzeumi zsűri tagjait. Ezekből a történetekből közösségi oldalunkon hamarosan közzé teszünk párat, hogy Önök is ízelítőt kapjanak a diákok Kazinczyval kapcsolatos tudásáról, leleményességéről.

Minden kedves résztvevőnek és az őket felkészítő pedagógusoknak ezúton is gratulálunk! Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk, hogy ugyanilyen lelkesedéssel, tudással és kitartással járhassuk végig a széphalmi mester útját.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor