Arany János: Buda halála

A CsaVar Színház előadását tekinthették meg a látogatók 2017. augusztus 14-én Széphalmon A Magyar Nyelv Múzeumában. A Zempléni Fesztivál szervezésében Arany János történelmi eposza, Buda halála elevenedett meg a magyar költő születésének 200. évfordulója alkalmából.

A felvidéki színház társulatának zenés előadása óriásbábokkal érkezett Széphalomra. Gál Tamás, aki 2015-ben elnyerte az év színésze díjat Szlovákiában, nagyszerű játékával mutatta be a nézőknek a két testvér, Buda és Etele történetét. Az egyedi díszlet mellett a zenei kíséretet Mester András játéka biztosította.

A több díjjal elismert felvidéki CsaVar Színház vándor előadásokkal juttatja el a magyar kultúrát a legkisebb településektől a legnagyobbakig, határokon túlra is, oly módon, hogy sosem hagyják figyelmen kívül a körülöttük élő nemzetek, nemzetiségek kultúráját sem.

A darab mellett A Magyar Nyelv Múzeuma Arany János-kiállítással kíván méltó módon megemlékezni a költő születésének kerek évfordulójáról.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor