XXV. Országos Ifjúsági Anyanyelvi tábor A Magyar Nyelv Múzeumában

Negyedik alkalommal adott helyet A Magyar Nyelv Múzeuma az Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábor rendezvényeinek augusztusban tíz napon keresztül. A tábor résztvevői a XXV. találkozón vehettek részt Széphalmon. Az 1993 óta rendszeresen megrendezésre kerülő ifjúsági anyanyelvi tábor színes programokkal várta a résztvevőket.

A szórakoztató események mellett idén is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a szakmai programokra. Számos nyelvész előadását hallgathatták meg a táborozók, mellettük nyelvi játékokkal tesztelhették és gyarapíthatták tudásukat. A zempléni táj szépsége, történelmi helyei alkalmat adtak a környék megismerésére, felfedezésére is. Visszatekintő kiállításuk képekkel kiegészítve kapott helyet a múzeumban.

Az Anyanyelvápolók Szövetségének célja anyanyelvünk értékeinek tudatosítása, védelme és népszerűsítése. Ennek tükrében vártak minden anyanyelvápolót a tábor rendezvényeire a szervezők, akik legfontosabb értéknek a közösséget tartják.

A múzeumot otthonuknak érző fiatalok a reggeli óráktól sokszor hajnalig élvezhették a változatos eseményeket, remélve, hogy a következő években is visszatérhetnek Széphalomba A Magyar Nyelv Múzeumába.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor