Magyar Tanárok és Diákok Találkozója a Magyar Kálvárián

A Rákóczi Szövetség tizedik alkalommal rendezte meg a Magyar Tanárok és Diákok Találkozója a Magyar Kálvárián elnevezésű programját. A rendezvénynek Sátoraljaújhely adott otthont 2009. július 3-tól július 9-ig. 2009. július 7-én, kedden Széphalomra, A Magyar Nyelv Múzeumába látogattak a találkozó résztvevői. A vendégeket dr. Csorba Csaba, a Kazinczy Ferenc Társaság alelnöke köszöntötte, majd szavalatokat, egy népdalt és két előadást hallgathattak meg a tanárok és a diákok.

Kiss Endre József református lelkész, a Sárospataki Református Kollégium Nagykönyvtárának igazgatója Kazinczy Ferenc életéről és munkásságáról szólt, Nyiri Péter, A Magyar Nyelv Múzeuma igazgatóhelyettese pedig a magyar nyelvújítás történetét, előzményeit és következményeit vázolta a hallgatóknak.

Ezután a mintegy kétszázötven résztvevő megkoszorúzta Kazinczy Ferenc sírját, elénekelték a magyar és a székely himnuszt, és természetesen megtekintették a nyelvmúzeum kiállításait.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor