Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden Magunkról röviden

Az Írj levelet Kazinczy Ferencnek! pályázat díjátadó ünnepsége

Dr. Grétsy László nyelvész, az Anyanyelvápolók Szövetségének tiszteletbeli elnöke tartott ünnepi beszédet, majd átadták a Lőrincze-díjat, az Arany Kazinczy-díjat, a Maróti István-emlékérmet, a Deme László-ösztöndíjat, valamint az ASZ 2018. évi országos pályázatának és A Magyar Nyelv Múzeuma „Írj levelet Kazinczy Ferencnek!" című pályázatának elismeréseit. Az ünnepség fényét emelték a „Mátyás király emlékév" díjnyertes mesemondói, a Cédrus Táncegyüttes és a Zagyva Banda.
A múzeum pályázatára érkezett pályaművek közül az alábbiak bizonyultak a legjobbaknak:

Általános iskola:
I. helyezett: Gombos Angelika Afrodita, Református Általános Iskola, Sárospatak
II. helyezett: Dalanics Dea, Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Nyíregyháza
III. helyezett: Toka Levente, Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Nyíregyháza

Középiskola:
I.  helyezett: Deák Anna, Bessenyei György Gimnázium, Kisvárda
II.  helyezett: Kása Fanni Laura, Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, Győr
III.  helyezett: Csillag Dávid, Vetési Albert Gimnázium, Veszprém

Különdíj: Sebők Géza Crisztopher, Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Az Írj levelet Kazinczy Ferencnek! pályázat díjait Nyiri Péter, A Magyar Nyelv Múzeuma igazgatója adta át. Köszönjük a díjazottaknak, hogy megjelentek az ünnepségen, és Szabados Attila, Kazinczy-díjas hallgatónak, hogy Deák Anna képviseletében volt jelen. Gratulálunk!
Köszönünk minden pályázatot, kiemelve a veszprémi Vetési Albert Gimnázium és a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola munkáit. Bízunk benne, hogy jövőre is sok nagyszerű levél érkezik, ahogyan a 2018-as pályázat alkalmával!

Általános iskola:

 

Középiskola:

 

Különdíj:

 

Díszünnepség és díjátadó: 

 

A különdíj átadása a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben:

 

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: október 29-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor