Aranykert – óvodapedagógusok és tanárok éjszakája

Idén egy napon került megrendezésre az Óvodapedagógusok napja és a Tanárok éjszakája. 2017. október 27-én estére vártuk a pedagógusokat Aranykert kalandjátékunkkal, mely a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz kapcsolódva került megrendezésre.

Az esős őszi időjárásnak köszönhetően a kertbe tervezett játékot a múzeum falain belül valósítottuk meg. A vetélkedő során Arany János életéhez, életművéhez készült feladatokon keresztül tesztelhették tudásukat a csapatok. A kellemes légkörben zajló program alkalmat adott arra, hogy a résztvevők megtekintsék az Aranyul – Toldi Miklós és a magyar nyelv című kiállítást valamint a múzeumkertben állomásozó Arany 200 buszt.

A pedagógusok oldott hangulatban tudták élményeiket, tapasztalataikat megosztani egymással, mindemellett játékos formában ismerkedhettek meg a magyar nyelvvel és nagy költőnkkel, Arany Jánossal.

Reméljük, hogy a vidám percek hatására lehetőséget látnak abban, hogy visszatérjenek, foglalkozásaikhoz aktívan használják a múzeumot a közeljövőben!

 

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor