Betűvetők - 2019

 

 

Betuvetok

 

Szépíró verseny a kézzel írás jegyében

A Petőfi Irodalmi Múzeum- A Magyar Nyelv Múzeuma

A magyar nyelv napja ünnepségsorozat keretében - az elmúlt évek hagyományait követve - kétfordulós szépíró versenyt hirdet.

A rohamosan fejlődő, digitális kultúra világában élünk, mely számos jó tulajdonsága mellett háttérbe szorítja a kézírást. A személyes jelleg mellett a kézzel írás összetettebb gondolkodásra készteti az agyat, segíti a személyiségfejlődést, fejleszti a szépérzéket, és a motorikus képességeket.

A verseny célja: a kézzel írás népszerűsítése.

A verseny résztvevői: általános és középiskolás diákok

Korcsoportok:

I. korcsoport: általános iskola 5.-6. osztály (lemásolandó szöveg)

II. korcsoport: általános iskola 7.-8. osztály (lemásolandó szöveg)

III. korcsoport: középiskola 9.-13. osztály (lemásolandó szöveg)

A verseny első fordulójára a múzeum honlapján közzétett prózai szöveg lemásolásával lehet jelentkezni. A résztvevők a lemásolt szöveget postai úton, vagy személyesen juttathatják el a múzeum címére. (Az iskolák összesítve egy borítékban is megtehetik ezt.) A beérkezett munkákból a zsűri kiválasztja korcsoportonként a 10 legszebbet, melyek alkotói vehetnek részt a döntőn. (Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy ne felejtsék el feltüntetni elérhetőségüket!)

Az elbírálás során figyelembe vett szempontok:
- a teljes szöveg összképe, elrendezése
- a szövegsorok harmóniája
- a betűk egyenletessége
- tévesztés, helyesírási hibák, szöveghiány

Beérkezési határidő: 2019. november 4.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor