Utazási kedvezmények

Az 1160/2002 (IX. 26.) Kormányhatározat intézkedése alapján az iskolai szervezett csoportos utazás keretében díjmentesen vehető igénybe a vasúti utazás az országos múzeumok meglátogatása céljából.

Tájékoztatjuk az érdeklődő iskolákat, hogy a szervezett iskolai csoportok díjmentes MÁV utazási kedvezménye érvényesíthető az országos múzeumok filiálé esetében is. Így azok, akik a Petőfi Irodalmi Múzeum Magyar Nyelv Múzeumát a MÁV szolgáltatását igénybe véve vonattal keresik fel, jogosultak a kedvezmény igénybevételére.

A belföldi díjmentes utazás igénybevételére a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV vonalán jogosultak az ország területén működő:

általános iskola nappali tagozatos tanulói Beleértve a kisegítő gyógypedagógiai intézmények tanulói), valamennyi középfokú tanintézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola), minden 10. tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő) csoportos utazása esetén, díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti „Fogadónyilatkozat” nyomtatvány alapján.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitva tartás: november 2-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor