A Betűvetők szépíró verseny döntője

Betűvetők szépíró versenyünk döntője 2017. november 15-én került megrendezésre Széphalmon A Magyar Nyelv Múzeumában. Az elődöntő során beérkezett több mint 410 munka alapján korcsoportonként 15 fő bizonyíthatott a döntő napján.

A megjelent 5-6. osztályos diákok Tamási Áron Ábel a rengetegben című regényének egy részletét másolhatták, a 7-8. osztályosok Móricz Zsigmond A boldog ember művéből, a középiskolások Arany János A magyar népdal az irodalomban alkotásából kaptak egy-egy részletet.

A zsűri elnöke, Buzogány Dezső kalligráfus volt, aki évek óta értékeli a szépíró versenyen született alkotásokat. Az eredményhirdetést követően a zsűrielnök előadást tartott a diákoknak, szülőknek és tanároknak, ahol a kalligráfia rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot, valamint – a fiatalok nagy örömére − kipróbálhatták, hogyan lehet különleges íróeszközökkel szépen, művészi szinten írni.

Buzogány Dezső kalligráfus munkáját Répási Erzsébet pedagógus, sátoraljaújhelyi magyartanár és Abauji Nikoletta, múzeumpedagógus segítette.  

A verseny győztesei korcsoportonként:

I. korcsoport:

1. helyezett: Karászi Réka Boglárka, Sárospatak
2. helyezett: Kramcsák Eszter, Miskolc
3. helyezett: Magyar Blanka, Sátoraljaújhely
Különdíj: Bertalan Judit, Micske, Erdély

II. korcsoport:

1. helyezett: Béres Laura, Mád
2. helyezett: Nagy Gabriella, Szepsi (Felvidék)
3. helyezett: Kis Tamara, Sátoraljaújhely
Különdíj: Nagy Flóra, Búcsúszentlászló

III. korcsoport:

1. helyezett: Molnár Réka Ilona, Nagybereg (Kárpátalja)
2. helyezett: Tallárom Réka Panna, Sárospatak
3. helyezett: Üveges Eszter, Nagykapos (Felvidék)
Különdíj: Hutka Barbara, Sárospatak

A hatalmas érdeklődés nagy örömmel töltötte el a szervezőket. Köszönjük a rengeteg beérkezett munkát, a döntőre várt diákok részvételét, hiszen a Kárpát-medence minden pontjáról érkeztek versenyzők. Gratulálunk a győzteseknek, jövőre újra várjuk a szebbnél szebb alkotásokat!

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitvatartás: november 1-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor