Könyvbemutató A Magyar Nyelv Múzeumában

Széphalmon mutatták be 2018. október 19-én Szecskó Károly tollából A Magyar Nyelv Múzeumának megálmodójáról, Pásztor Emilről szóló életrajzi könyvet. Az Anyanyelvápolók Szövetsége legújabb könyvének bemutatója mellett az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny megnyitójára is sor került.

A vendégeket Dankó Dénes, Sátoraljaújhely város alpolgármestere köszöntötte. Egy Márai Sándor idézettel nyitotta meg a 46. „Édes anyanyelvünk” versenyt: "Otthon vagy? Hol vagy 'otthon'? Csak a nyelvben."
Nyiri Péter, A Magyar Nyelv Múzeuma igazgatója foglalta össze a múzeum megálmodásától a jelenig tartó időszak nagy pillanatait. Pásztor Emil tanár úr a Kazinczy Társaság egyik ülésén 1994-ben vetette fel egy széphalmi nyelvmúzeum létrehozásának lehetőségét. A megnyitás napjától tíz év telt el, 2018 áprilisában a 10. születésnapját ünnepelhette A Magyar Nyelv Múzeuma.
A Pásztor Emil tanár úr című könyvet Fehér József, a Kazinczy Társaság tiszteletbeli elnöke mutatta be. Szecskó Károly, a könyv szerzője a tanár úrhoz fűződő személyes élményeit osztotta meg, majd köszönetet mondott a könyv megjelenését támogatóknak.
A könyvbemutatón Pásztor Emil fia, Pásztor Ferenc is jelen volt. Örömét fejezte ki, hogy édesapja álma – a nyelvmúzeum megszületése – valóra válhatott, s hogy az életrajzi könyv elkészülhetett.

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitva tartás: november 2-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor