Arany 200 busz

2018 júliusában zempléni települések váltak az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából útra kelt vándorkiállítás, az Arany 200 busz úti céljaivá. A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítása egy éve folyamatosan úton van, 2018 októberéig járja a Kárpát-medencét.

Több mint két héten keresztül látogathatták a buszt az érdeklődők, mely minden korosztályhoz eljutott, a kisebb településektől a környező városokig utazott. Szerencs, Sátoraljaújhely és Széphalom mellett Pusztafalun valamint Hollóházán is megtekinthették a látogatók. Táborozó gyerekek sokasága léphetett be a rendhagyó tárlatba a Várhegy Üdülőben, de a Zemplén Kalandparkba érkező kirándulók is gazdagodhattak e különleges élménnyel. Nem mindennapi vendégei is akadtak a busznak, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön falain belül a fogvatartottak közül néhányan lehetőséget kaptak az országjáró kiállítás installációit megnézni és kipróbálni. A nagy népszerűségnek örvendő tárlattal októberig az ország bármely pontján találkozhatunk még.

 

Petőfi Irodalmi Múzeum - A Magyar Nyelv Múzeuma| 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.
Telefon:
  +36 47 521 236 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | FaceBook: facebook.com/nyelvmuzeum | GPS koordináták: 48.436420, 21.622054

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével mindennap | Nyári nyitvatartás:  április 1-től, 9-től 17-ig | Téli nyitva tartás: november 2-től, 8-tól 16-ig.

lablec logosor